60-jarig jubileum De Dalruiters

Weerselose rijvereniging houdt twee grote concoursen
De landelijke rijvereniging De Dalruiters viert deze maand haar zestigjarig bestaan. Er worden onder meer twee groots opgezette concoursen gehouden. De Dalruiters viert haar jubileum in juni met twee groots opgezette concoursen op het oude vertrouwde terrein van de familie Loohuis aan de Haarstraat, hoek Bentertsteeg in Weerselo. In totaal nemen 600 ruiters van een veertigtal verenigingen aan deze concoursen deel. Op zondag 18 juni komen de paarden in actie en op zondag 25 juni is er een ponyconcours. Beide evenementen beginnen om 9.00 uur.

Aandeel

Voorzitter H. Poppink: 'We zijn staat dit soort grote concoursen te organiseren dankzij een aantal commissies, die zeer actief en bedreven zijn en die er alles voor over hebben deze evenementen te laten slagen. De vereniging heeft ongeveer veertig leden en dan is het geen sinecure om zo'n grote wedstrijd goed te laten verlopen.
De wedstrijdcommissie heeft daarin een belangrijk aandeel'.
Bij de oprichting in 1946 begon de vereniging met paarden. In 1992 kwamen daar ook de pony's bij. Poppink is er trots op dat de ruitersport in de noordoosthoek van Twente al zoveel talent heeft voortgebracht. Naast diverse anderen noemt hij natuurlijk ook de WeerseloŽr Gert Jan Bruggink.

Tijdens de wedstrijden van de Dalruiters zijn er vier rubrieken aangemerkt als Rabo Jeugdrubriek. De bank heeft een talentenplan ontwikkeld met als belangrijkste doel toekomstige topruiters en amazones in een vroeg stadium te ontdekken en optimaal te begeleiden. Binnen dat plan worden topsporters en jonge talenten met elkaar in contact gebracht, waardoor wordt gezorgd voor een constante aanwas van talenten en doorstroming naar topsportniveau binnen de Olympische disciplines dressuur. springen en eventing. Tijdens de wedstrijden van de Dalruiters zijn er in dit kader vier rubrieken aangemerkt als Rabo Jeugdrubriek, te weten op 18 juni de rubrieken M-,springen en M1/M2 dressuur en op 25 juni de rubrieken D/E klasse M springen en D/E klasse M dressuur.

Op 25 juni staan er voor de jeugd diverse activiteiten op het programma in een indianendorp met gratis ponyrijden, ranja en popcorn, schminken, luchtkussen, een creatieve hoek met knutselen en een jachtbaan. De kinderen mogen verkleed naar het terrein komen.